2007 | A tapasztalat napjai

Kedves barátok, a Punta de Vacas-i Park látogatói és zarándokai!
Szeretnék néhány szót szólni ezeknek a napoknak a központi témájáról, a Megbékélésről, mint mély spirituális tapasztalatról. Tudom, megbocsájtjátok nekem, ha teszek egy pár perces kitérőt, mielőtt rátérnék témánkra, annak érdekében, hogy némi magyarázatot fűzzek ehhez a rendkívüli helyzethez, melyet ma megélünk.

2005 | A dél-amerikai csarnok felavatása

Kedves Barátaim!
Hálásak vagyunk a több ezer dél-amerikai embernek, aki támogatott minket. A nevük bele van vésve azokba a nagy acéltáblákba.
Hálásak vagyunk a munkások, a tervezők, az építészek és a kőművesek munkájáért.
Hálásak vagyunk azoknak, akik velünk tartanak ezen az ünnepségen.

2004 | Silo szavai Silo Üzenetének első évfordulóján

Kedves Barátaim!
Kudarcot vallottunk… de kitartunk!
Kudarcot vallottunk, de kitartunk a tervünk mellett, hogy emberivé tegyük a világot.

1999 | Silo beszéde a Humanista Mozgalom 30. évfordulóján

Kedves Barátaim!

Kedves Barátaim!
Újra itt vagyunk! Itt ünneplünk együtt néhány olyan barátunkkal, akik a tevékenységünk kezdete óta velünk vannak, olyanokkal, akik szimpatizálnak a javaslatainkkal vagy csak érdeklődnek tevékenységeink iránt, és másokkal is, akik nem régen csatlakoztak hozzánk, hogy velünk tartsanak a Föld emberivé tételének nehéz munkájában. Egy olyan világ emberivé tételében, amely ellentétes irányba halad a törekvéseinkkel, és napról napra embertelenebbé válik. 

1969 | A szenvedés gyógyítása

Ha azért jöttél ide, hogy meghallgass egy olyan embert, akitől feltételezésed szerint átveheted a bölcsességet, akkor téves úton jársz. Az igazi bölcsesség sem könyveken, sem beszédeken keresztül nem adható át; az igazi bölcsesség a tudatod mélyén rejlik, ugyanúgy, ahogy az igazi szeretet a szíved mélyén található.