Játékok a fejnek és a szívnek

A következő gyereknapon, július 9-én narancs-, citrom-, és virágillatokat próbálunk majd előállítani. Az illatokat gyümölcsökből és virágokból nyerjük ki különböző érdekes módszerekkel. Aki szeretné, akár össze is keverheti az illatokat. Mint mindig, most is lesz játék és Jóllét ceremónia.
A facebook oldalon tudtok jelentkezni.

Bosszú, erőszak, megbékélés

A bosszú mechanizmusa mélyen gyökerezik a nyugati kultúrában, és visszavezet a történelem előtti múltba. Az első nagy államok Mezopotámiában ezt a mechanizmust intézményesítették, és örökítették tovább. A bosszú törvénybe iktatása vezethetett oda, hogy elveszett a belső megbékélési folyamat, és ma már nincsenek meg az eszközeink a megbékéléshez, ha bántódás ér minket. Büntetni akarunk, de ezzel nem lehet gyógyítani a belső törést, amit elszenvedtünk.

Tavaszi Évszakünnep

Március 25-én déltől ismét évszakünnep lesz a parkban.
Próbáljuk meg felismerni a jeleit annak, ami szent önmagunkban és körülöttünk. Az ehhez szükséges légkört a park és a résztvevők adják.

Hogyan fejlődött az életem az élet nehézségeivel kapcsolatban

Március 18-án, szombaton, 13 órától ismét ezen a kérdésen elmélkedünk. Ajánljuk mindenkinek, aki szeretne időről-időre egy kis távolságból rátekinteni az életére, hogy tisztábban lássa saját belső fejlődésének folyamatát.

Silo Üzenete magyarországi közösségeinek találkozója

Március 11-12-én kerül sor a Silo Üzenete körül alakult közösségek találkozójára a mikebudai parkban. A két napos eseményen lehetőség lesz véleményt cserélni, együtt elmélkedni azokról a kérdésekről, amelyek foglalkoztatnak minket akár magával az Üzenettel, akár a közösségek tapasztalataival, fejlődésével és jövőjével kapcsolatban.
A találkozó nyitott mindenki számára, aki érdeklődik e témák iránt. A logisztikai részletekkel kapcsolatban keressétek Nagy Nikit (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) vagy Szigeti Juditot (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.).

A bosszú legyőzése

November 27-én 11 órától Juan Espinosa A bosszú legyőzése című monográfiája alapján beszélgetünk a témáról.
Megpróbálunk a mélyére ásni a bosszú történelmi és társadalmi kontextusának.
Bemutatjuk azokat az értékeket és hiteket, amelyek fenntartják a bosszú mechanizmusát. Figyelembe véve, hogy a bosszú soha nem éri el a célját, beszélgetünk annak kudarcáról.
Felvázoljuk, hogyan működik a bosszú, illetve hogy mennyire nincs alternatívája a nyugati világban, mennyire hiányoznak másfajta válaszok.
Tanulmányozzuk azokat a hiteket, amelyek csökkentik vagy megszüntetik a bosszúvágyat.