Tavaszi Évszakünnep

Március 25-én déltől ismét évszakünnep lesz a parkban.
Próbáljuk meg felismerni a jeleit annak, ami szent önmagunkban és körülöttünk. Az ehhez szükséges légkört a park és a résztvevők adják.

Bosszú, erőszak, megbékélés

A bosszú mechanizmusa mélyen gyökerezik a nyugati kultúrában, és visszavezet a történelem előtti múltba. Az első nagy államok Mezopotámiában ezt a mechanizmust intézményesítették, és örökítették tovább. A bosszú törvénybe iktatása vezethetett oda, hogy elveszett a belső megbékélési folyamat, és ma már nincsenek meg az eszközeink a megbékéléshez, ha bántódás ér minket. Büntetni akarunk, de ezzel nem lehet gyógyítani a belső törést, amit elszenvedtünk.

Játékok a fejnek és a szívnek

A következő gyereknapon, július 9-én narancs-, citrom-, és virágillatokat próbálunk majd előállítani. Az illatokat gyümölcsökből és virágokból nyerjük ki különböző érdekes módszerekkel. Aki szeretné, akár össze is keverheti az illatokat. Mint mindig, most is lesz játék és Jóllét ceremónia.
A facebook oldalon tudtok jelentkezni.

Hogyan fejlődött az életem az élet nehézségeivel kapcsolatban

Március 18-án, szombaton, 13 órától ismét ezen a kérdésen elmélkedünk. Ajánljuk mindenkinek, aki szeretne időről-időre egy kis távolságból rátekinteni az életére, hogy tisztábban lássa saját belső fejlődésének folyamatát.

A bosszú legyőzése

November 27-én 11 órától Juan Espinosa A bosszú legyőzése című monográfiája alapján beszélgetünk a témáról.
Megpróbálunk a mélyére ásni a bosszú történelmi és társadalmi kontextusának.
Bemutatjuk azokat az értékeket és hiteket, amelyek fenntartják a bosszú mechanizmusát. Figyelembe véve, hogy a bosszú soha nem éri el a célját, beszélgetünk annak kudarcáról.
Felvázoljuk, hogyan működik a bosszú, illetve hogy mennyire nincs alternatívája a nyugati világban, mennyire hiányoznak másfajta válaszok.
Tanulmányozzuk azokat a hiteket, amelyek csökkentik vagy megszüntetik a bosszúvágyat.
 

Játékok a fejnek és a szívnek

Július 31-én délelőtt 11 órától ismét gyereknap lesz a parkban. Most kerámiákat fogunk mázazni és égetni. Akinek kedve van, agyagozhat is. Természetesen Jóllét szertartás is lesz, melyen keresztül elküldjük legjobb érzéseinket és kivánságainkat azoknak a szeretteinknek, akiknek nagy szükségük van rá.